איך מתמודדים עם טחורים?

האם אי פעם חוויתם את אי הנוחות של טחורים? פצעים נפוחים מציקים אלה בפי הטבעת יכולים באמת להציק לכם. לטחורים יש בדרך כלל שני סוגים: פנימיים וחיצוניים. שני הסוגים יכולים להיות כואבים ולדמם, והחיצוניים יכולים לגרום לגירודים ולכאבים. אבל אל חשש! במאמר זה נציע לכם אסטרטגיות יעילות לטיפול בטחורים, החל משינויים באורח החיים שיכולים לעשות הבדל גדול ועד להתערבויות רפואיות שמציעות הקלה.

מהם טחורים?

טחורים הם פצעים קטנים באזור פי הטבעת והם מסווגים לשני סוגים: פנימיים וחיצוניים. טחורים פנימיים ממוקמים בתוך פי הטבעת ובדרך כלל אינם גורמים לגרד, אך הם עלולים להוביל לדימום. טחורים חיצוניים, לעומת זאת, ממוקמים מתחת לעור סביב פי הטבעת ויכולים לגרום לכאבים ולגירודים. הגורמים השכיחים לתופעה הזאת הם מאמץ במהלך יציאות, עצירות כרונית, היריון ואורח חיים בלתי פעיל.

שינויים באורח החיים

  • התאמות תזונתיות: תזונה עשירה בסיבים היא חיונית למניעת טחורים וטיפול בהם. סיבים מוסיפים נפח לצואה, מה שהופך אותה לרכה וקלה יותר למעבר, ובכך ניתן להפחית את העומס על הורידים באזור פי הטבעת. מזונות עשירים בסיבים כוללים דגנים מלאים, פירות, ירקות, קטניות ואגוזים.
  • שתייה מספקת: שתייה מרובה של מים מסייעת בשמירה על צואה רכה ומונעת עצירות. שתייה נכונה היא חיונית בשילוב עם תזונה עשירה בסיבים כדי להפחית את הסיכון להתפתחות טחורים.
  • פעילות גופנית סדירה: עיסוק בפעילות גופנית סדירה משפר את זרימת הדם ומקדם יציאות בריאות. תרגילים פשוטים כמו הליכה מהירה, שחייה ויוגה יכולים לסייע במניעת טחורים.
  • הרגלי יציאות: הימנעו מעיכוב יציאות, מכיוון שזה יכול להוביל לכך שהצואה תהיה קשה יותר.

 

טיפולים ללא מרשם רופא

  • קרמים ומשחות לשימוש חיצוני: קרמים ללא מרשם המכילים הידרוקורטיזון יכולים לספק הקלה על גירוד ודלקת. עם זאת, יש להימנע משימוש ממושך במוצרים אלה, שכן הם עלולים להוביל לבעיות בעור.
  • נרות: נרות המכילים מרכיבים כמו הממליס או הידרוקורטיזון יכולים לספק הקלה פנימית מטחורים.
  • רפידות הממליס: ניתן למרוח רפידות הממליס מרגיעות על האזור החיצוני כדי להפחית כאבים ודלקת.

התערבויות רפואיות

  • קשירת גומיות: בהליך זה, גומייה נקשרת סביב בסיס הטחורים הפנימיים כדי לנתק את אספקת הדם שלהם. הטחורים בסופו של דבר קמלים ונושרים. קשירת גומיות יעילה לטיפול בטחורים פנימיים חוזרים.
  • סקלרותרפיה: סקלרותרפיה כוללת הזרקת תמיסה לטחורים כדי לכווץ אותם. הליך זה משמש בדרך כלל עבור טחורים פנימיים קטנים יותר.
  • קרישת אינפרא אדום: קרישת אינפרא אדום משתמשת בחום כדי לגרום לטחורים פנימיים קטנים להתקשות ולהתכווץ. זוהי חלופה פחות פולשנית לקשירת גומיות.
  • כריתת טחורים: במקרים חמורים מומלץ לבצע הליך כירורגי הנקרא כריתת טחורים. זה כרוך בהסרת טחורים באמצעות טכניקות שונות. התאוששות מטחורים יכולה להימשך מספר שבועות.

תרופות ביתיות

  • אמבטיות חמות: השריית אזור פי הטבעת במים חמים למשך כרבע שעה מספר פעמים ביום יכולה לספק הקלה מכאבים וגירודים.
  • ניקיון: שמירה על אזור פי הטבעת נקי ויבש היא חיונית. לאחר יציאות, נקו בעדינות את האזור עם מים וסבון וייבשו בטפיחות קלות.
  • שקיות קרח: שקיות קרח על האזור החיצוני יכולה לסייע בהפחתת נפיחות ואי נוחות.
  • הימנעות ממאמץ: השתמשו בשירותים ברגע שאתם מרגישים דחף כדי להימנע ממאמץ מיותר.

מניעה היא המפתח

בעוד שטיפול בטחורים הוא חיוני, מניעת הישנות שלהם חשובה באותה מידה. אימוץ אורח חיים בריא הכולל תזונה מאוזנת, פעילות גופנית סדירה ושתייה מספקת יכול לתרום רבות למניעת התפתחות טחורים. אם הגוף שלכם נוטה לעצירות, שקלו להשתמש בתוספי סיבים תחת השגחה רפואית.

מתי לפנות לטיפול רפואי

אומנם ניתן לטפל ביעילות במקרים רבים של טחורים בבית, מצבים מסוימים דורשים טיפול רפואי מיידי. אם אתם חווים דימום חמור, כאבים עזים, או אם הטחורים שלכם אינם מגיבים לטיפולים ללא מרשם מרשם, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות.

לסיכום

לאנשים הסובלים מטחורים, פעולות יום-יומיות כמו ישיבה או הליכה לשירותים, יכולות להיות לא נעימות. על ידי אימוץ התאמות באורח החיים, בחינת תרופות ללא מרשם, שקילת התערבויות רפואיות בעת הצורך ויישום תרופות ביתיות, אתם תוכלו להקל על אי הנוחות הנגרמת על ידי טחורים. מעבר לטיפול, מניעה תופסת את מרכז הבמה – תזונה מאוזנת, פעילות גופנית סדירה ושתייה מספקת יסייעו לכם בהימנעות מטחורים. ואם אתם סובלי מתסמינים חמורים יותר, זכרו לחפש הדרכה רפואית.

 

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.