איך מכינים ארוחת צהריים טבעונית?

אם אתם חיים על הפלנטה הזו ובטח אם אתם גרים בישראל, נושא הטבעונות זה כנראה משהו שהוא כלל לא זר לכם ושאתם שומעים עליו הרבה מאד כאן. זה היה נראה כמו טרנד בהתחלה, אבל מאז שהתחיל ועד היום נראה כי יותר ויותר אנשים מאמצים את אורח החיים הזה. יש כאלה שעושים זאת כדי לא לקחת חלק בתעשיית המוצרים מן החי ולצמצם את הזיהום, אחרים עושים זאת מתוך חמלה לבעלי החיים, יש כאלה שעושים זאת ממניעים בריאותיים ויש את אלו שפשוט לא אוהבים מוצרים מן החי. כך או כך מדובר על תרבות קולינרית די מפותחת היום ומעבר למסעדות הרבות בהם תוכלו למצוא אוכל טבעוני, הסופרים ורשתות השיווק מציעות הרבה מאד מוצרים מתאימים שעבר לא היו קיימים על המדף. יחד עם זאת, טבעונים רבים ובעיקר כאלו שרק התחילו לחיות באופן הזה לא יודעים תמיד מה להכין ובעיקר מה לאכול בארוחות הגדולות והחשובות כמו ארוחת צהריים. האמת היא שזה לא ממש מסובך ואנו רוצים להסביר איך תעשו זאת כמו שצריך.

תחליפי בשר

לפני שנתחיל ונדבר על אבות המזון ועל הדברים שחשוב להכניס לגוף ולוודא שאנו עושים זאת בתור טבעונים, בואו נדבר לרגע על תחליפי הבשר שניתן למצוא כיום בשוק. חברות המזון הגדולות הבינו שמדובר על פלח שוק לא קטן והחלו להוציא מוצרים נהדרים של תחליפי בשר. כך למשל תוכלו למצוא מוצרים מבית זוגלובק שבהחלט יתאימו לארוחות צהריים במהלך השבוע. מוצרים כמו בורגר פטריות וקינואה, קציצת מג'דרה גלילית, או שניצל ירוק – כל אלו מכילים רכיבים חשובים לתזונה היומית ובהחלט יכולים לככב בתור מנה עיקרית בארוחות שלכם. כעת, בואו נרד קצת יותר לעומק.

פחמימות

פחמימות הן הדלק של הגוף שלנו ובתור טבעונים אין שום בעיה למצוא מקורות מצוינים. אם כבר ויתרתם על בשר ומוצרי חלב, כדאי כבר ללכת על פחמימות בריאות יותר כמו קטניות ומוצרים כמו עדשים, שעועית, ירקות או חומוס. פחות סוכר ויותר אנרגיה בריאה וטובה לגוף. עם הדברים הללו אתם יכולים בהחלט להכין תוספת מעולה למנה עיקרית. וזה לא הכל, תוכלו בהחלט ללכת על דגנים מלאים כמקור לפחמימות שלכם כמו שיבולת שועל, קינואה, אורז חום מלא, בורגול וגם קמחים מלאים כמו כוסמין או שיפון הם נפלאים. בקיצור, האופציות מרובות.

איך מכינים ארוחת צהריים טבעונית?

חלבונים

קרניבורים וצמחונים יכולים למצוא מקורות לחלבון יותר בקלות, אבל גם לטבעונים יש לא מעט אופציות, אל דאגה. בראש ובראשונה שווה לדעת שהקטניות עליהן דיברנו מלאות בחלבון איכותי, אך שכדאי לצרוך כמות גבוה מדי יום. בנוסף אפשר בהחלט להכיר את הסייטן ואת הטופו, חלבונים מעובד המיוצר מגלוטן ומסויה (בהתאמה). עם המצרכים הללו אפשר להכין דברים מצוינים ולהשתמש בהם ממש כמו שמשתמשים בבשר. אפשר להכין שווארמה סייטן, מוקפץ אסייתי טעים עם טופו, קציצות טופו או סייטן עם ירקות וכן הלאה. תנו לעצמכם לעוף עם הדמיון.

סיבים תזונתיים

לבסוף חשוב לדבר על הסיבים התזונתיים שהם חיוניים למערכת העיכול שלנו ולתהליכים מטבוליים תקינים. את הסיבים תמצאו בעיקר בפירות וירקות ולכן חשוב להרבות באכילה שלהם מדי יום. שימו לב לא להפריז עם הירקות בגלל כמות סוכר גבוה (על אף שהוא סוכר בריא יותר, אין צורך להפריז) ושלבו את הדברים הללו בין הארוחות גדולות.

בשורה התחתונה, כשנכנסים לעניינים מבינים שזה לא כזה מסובך, ועד אז דאגו לרכיבים החשובים בכל ארוחה טבעונית שאתם מכינים. בתאבון!