איך מוצאים עבודה בחו"ל?

את המאמר הזה חיברנו בשביל כל מי שמחפש את דרכו מחוץ לגבולות המדינה והיה רוצה להגר ולעבוד בחו"ל. זוהי משימה לא קלה בכלל כאשר הקושי העיקרי הוא בכלל למצוא עבודה. מגבלות של שפה, מנטליות ותרבות יכולות גם הן לעמוד בדרך ולהקשות על המלאכה. מנגד, מעבר לחו"ל יכול להיות פורה, מעשיר וגם מתגמל מבחינה כלכלית כך שיש למה לשאוף ושווה להתאמץ. בכדי להקל עליכם את תהליך מציאת העבודה, הכנו כאן כמה המלצות וטיפים אשר אספנו ממי שכבר עבר תהליך דומה. לא כל המלצה תהיה בעלת ערך דומה לכל אחד ואחת מכם, אבל שווה בהחלט לעבור על כולן כי מספיק שמשהו מכאן יעבוד וכבר זה כדאי.

חברות השמה למשרות בחו"ל

רבים מאיתנו מכירים חברות השמה אשר מתעסקות עם משרות בישראל. הן מקשרות בין מועמדים למשרות פנויות. כאשר מדובר על מציאת עבודה במדינה זרה, הדברים שונים במקצת. כאן דרושים לנו יותר שירותים מחברת ההשמה. שירותים אלו קשורים בבירוקרטיה שונה שיש לעבור בדרך אל העבודה הנחשקת. זהו תהליך שיכול להיות לא פשוט. חברת השמה תוכל לסייע לכם בכל התהליך מרגע תחילת החיפושים בארץ ועד אשר אתם כבר השתקעתם במדינת היעד.

חברת פלייג'וב היא אחת החברות המובילות בשוק בתחום ההשמה בחו"ל. היא מאפשרת לכם לקבל ליווי צמוד ומענה על מגוון שאלות וצרכים. היא תלווה אתכם בהוצאת ויזת העבודה הנדרשת במדינות השונות אליהן תגיעו ובבירוקרטיה הנלווית לכך. לחברה יש מגוון קשרים בכל העולם במדינות כמו ארה"ב, אוסטרליה, ניו זילנד ושלל מדינות ביבשת אירופה. החברה קיימת כבר למעלה משלושים שנה והיא עזרה במהלך אותן שנים לאלפי עובדים ישראלים למצוא תעסוקה בחו"ל. תוכלו לקבל עוד פרטים על החברה ופועלה בכתובת האינטרנט:  https://flyjob.co.il/.

מידע מפה לאוזן

השיטה הכי ותיקה היא גם שיטה מאד יעילה למציאה של משרות נחשקות. יש משרות שניתן לשמוע עליהן רק בשיחות עם חברים, קולגות או בני משפחה. המשרות הללו עוברות לפי המלצה מפה לאוזן כאשר מי שממליץ הוא גם בעל היכרות עם המועמד. גם בנוגע להשמה בחו"ל השיטה עובדת. כל מה שצריך לעשות הוא לשאול ולדבר עם אנשים רבים ככל הניתן.

איך מוצאים עבודה בחו"ל?

חיפוש משרות באינטרנט

תוכלו לחפש באופן עצמאי אחר משרות שונות בלוחות מודעות בין לאומיים באנגלית או במדינת היעד אליה תרצו לעבור. בלוחות הללו יופיעו לרוב משרות באנגלית אותן ניתן למלא על ידי אזרח זר. תוכלו גם לגשת ישירות לאתרים שונים של חברות גדולות ולבדוק את מודעות הדרושים בהן. בדרך כלל, לכל חברה גדולה שכזאת יש פרסומים ישירים למשרות הפנויות.

רשתות חברתיות

ברשתות שונות תוכלו למצוא פורומים או קבוצות בנושא השמה בחו"ל. בפייסבוק יש קבוצות דיונים רבות אשר ניתן להצטרף אליהן וללמוד על משרות או כיצד נראה שוק העבודה במקומות שונים. ניתן גם להצטרף לרשת לינקדאין ולהגיע ישירות אל אנשי מפתח שיוכלו לשבץ אתכם בעבודות שונות.

לבסוף, חשוב לבדוק את מזג האוויר לפי רשימת המדינות אשר תרצו לעבוד בהן. זאת על מנת להבטיח שתוכלו לשרוד בתנאים השוררים באותן מדינות. ישראל היא מדינה חמה וכמה שהחורף כאן נראה קר, הוא עדיין לא קר כמו בכמה מדינות בחו"ל. יש מקומות בהם הטמפרטורות לא סתם יורדות אל מתחת לאפס, אלא הרבה מתחתיו. חשוב להבין אם דבר כזה יכול להתאים לכם. לחילופין, יש מקומות בעולם בהם החום והלחות הם ברמה גבוהה יותר מאשר בארץ ולכן חשוב להיערך מראש לתרחישים השונים ולקבל החלטות מתוך ידע.