איך לגייס כספים לעמותות?

איך לגייס כספים לעמותה

בישראל קיימות עמותות רבות ומסוגים שונים, כשכל אחת מהן מקדמת אג'נדה שונה. העמותות הללו יהיו לרוב ארגונים ללא מטרות רווח, שאותן מנהלים אנשים שהתנדבו לעשייה הזו. מאחר ומדובר בעמותה ללא מטרת רווח, אין לה הכנסות ובכדי לתפעל ולקדם את האג'נדה שלה היא זקוקה למקורות מימון שונים.

איך מנהלים עמותה?

ראשית על העמותה להירשם אצל רשם העמותות ועליה לציין במסמכים שונים את שמות חברי ההנהלה וחברי הוועדות, מאחר ואלה הם שיקבלו החלטות בתהליך ניהול העמותה ופעילויותיה. חברי העמותה יצטרכו להיפגש לפחות פעם בשנה לאסיפה כללית, בה יתקבלו החלטות מהותיות הנוגעות לעשייה ופעילות בעמותה. מוטב להגדיר מראש את האג'נדה של העמותה ולמצוא דרכים להבליט את ייחודה מיתר העמותות המקדמות את אותה האג'נדה.

כמו כן, על העמותה לדאוג לוועדת ביקורת מטעמה בעלת יעדים מוגדרים ותכניות עתידיות.  מעבר לזה, בכדי שיוכלו להגיש דוחות כלכליים, על העמותה לנהל את רישומיה באופן חוקי ותקין.

כל שנה יצטרכו מנהלי העמותה להגיש דוח ביקורת על הפעילויות השוטפות בעמותה. בכדי לשמור על התנהלות נכונה, הן מבחינה כלכלית והן מבחינת ניהול הפעילויות, רצוי לשמור על שקיפות ואמינות בין חברי העמותה ובין העמותה לתורמים.

מהיכן יכולים להגיע כספי העמותה?

סוג העמותה יקבע פעמים רבות, את מקור ההכנסה שלה, בעוד שקיימות עמותות שפעילותן נעשית בהתנדבות, קיימות גם כאלה שפעילותן מאפשרת קבלת מימון ממקורות הכנסה שונים. כך או כך, כל סכום כספי שמתקבל באחת העמותות מחויב להיות נגיש לכל החפץ בכך.

אחת הדרכים לקבלת כספים עבור עמותות היא באמצעות מימון ממשלתי. מימון זה מתאפשר בקרב עמותות הרשומות אצל רשם העמותות. כמו כן, ישנן עמותות הנוהגות לגבות דמי חבר מחברי העמותה, כך שאלה מסייעים להכנסתה.  דרך נוספות ממנה יכולים להגיע כספים לעמותה היא דרך תרומות, שכן זהו אחד מבין מקורות המימון המרכזיים. תרומה לעמותה המוכרת כמוסד ציבורי, נחשבת כהוצאה מוכרת במס הכנסה לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה, מה שאומר שהתורם למעשה מקבל החזר של 35% מתרומתו במס.

איך מתחילים לגייס כספים לעמותה?

ראשית, חקרו אודות הקרן ממנה תרצו לקבל סיוע כספי. כך תוכלו לדעת כיצד לנסח עבורם את מכתב הבקשה. כדאי להכיר את נושאי המימון ותחומי העניין של הקרן כדי לדעת אם הקרן הינה רלוונטית עבורכם מלכתחילה וקיימת התאמה בין מטרותיכם למטרותיהם. נוסף לכך, כדאי לברר אם העמותה שלכם רשאית לקבל תמיכה כלכלית ועומדת בקריטריונים כמו סעיף 46 וכו'. לאחר שמצאתם קרן רלוונטית, חשבו מהו גובה התרומה שתצטרכו, אם תבקשו סכום גבוה מידי, ייתכן ובקשתכם תיפסל. נוסף לכך, בבקשה שתעבירו לקרן האופציונלית, פרטו את כל היעדים והמטרות שלכם כולל תקציב מפורט, זאת בכדי להעניק לתורם את כל המידע אודות הכספים להם אתם זקוקים.

 

גיוס כספים לעמותה הוא תהליך שאין להקל ראש לגביו. ישנן חברות שונות המעניקות מאגרים ייחודיים למקורות מימון וקרנות פילטרופיות, אליהן כדאי להצטרף. הם יוכלו לסייע לכם בתהליך גיוס הכספים, כך תוכלו לממן את פעילויות העמותה ולקדם את האג'נדה העומדת בראשה.

 

 

 

נגישות